calls btw CCUM 6.0 and Cme router

mathelizemathelize Posts: 66Member ■■□□□□□□□□
I installed cucm 6.0 on vm and it's working fine with 6 phones calling one another, it's connected to a 2610xm router with 2vic-fxs(fxo & fxs). The analog phones connected are working btw themselves, can receive and make calls via PSTN but can't call the cucm IP phones. So the problem is this: IP phones can't call analog phones and analog phones can't call IP phones. If i could get any link that'll give me a step by step guide on how to configure CUCM, that'd be very helpful. I'd also like to set up SIP trunk to the outside world as well. This is the CME router configuration
Cucm IP Address is 192.168.1.11
Current configuration : 6451 bytes
!
version 12.4
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname cme
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
enable secret 5 $1$igJJ$5b3tFlcQrqhR3XFHN8AKL/
!
no aaa new-model
clock timezone Manch 1
no network-clock-participate slot 1
no network-clock-participate wic 0
ip cef
ip name-server 208.67.222.222
multilink bundle-name authenticated
!
voice-port 1/0/0
!
voice-port 1/0/1
--More--
disc_pi_off
cptone DE
connection plar 2002
!
voice-port 1/1/0
caller-id enable
!
voice-port 1/1/1
caller-id enable
!
ccm-manager config
!
!
!
!
dial-peer voice 2001 pots
destination-pattern 2001
port 1/1/1
!
dial-peer voice 2002 pots
destination-pattern 2002
port 1/1/0
!
--More--
dial-peer voice 2000 voip
destination-pattern 2...
session target ipv4:192.168.1.11
codec g711alaw
!
dial-peer voice 1000 voip
destination-pattern 1...
session target ipv4:192.168.1.11
codec g711ulaw
!
dial-peer voice 1001 voip
destination-pattern 10..
session target ipv4:192.168.1.11
dtmf-relay h245-signal
signal-type cept
!
dial-peer voice 90 pots
description OUTSIDE
destination-pattern 9[0-9]..........
port 1/0/1
!
!
sip-ua
--More--
retry register 1
retry options 0
timers register 100
registrar ipv4:192.168.1.11 expires 60 tcp secondary
notify telephone-event max-duration 500
!
some configs omitted.
In my Lab
I have access to any cisco equipment I need

Comments

Sign In or Register to comment.